Kredietaanvraag afgewezen? Je bedrijfsanalist helpt je op weg

Als bedrijfsleider moet je regelmatig investeren om te overleven, maar daarvoor heb je geld nodig. In een ongunstige situatie kan een krediet bekomen moeilijk tot onmogelijk zijn. Al is het niet minder levensnoodzakelijk. Gelukkig kan Optowin je helpen om dit toch te realiseren.

Een mislukte kredietaanvraag

Aan het begin van een nieuw jaar werd Optowin in de arm genomen door een bedrijf dat met de handen in het haar zat. Er was een nieuwe bedrijfsleiding gekomen, omdat het bedrijf zich grondig moest reorganiseren. Ze hadden al een stevig kostenbesparingsprogramma doorgevoerd en boekten daar mooie resultaten mee. Echter zelfs met die resultaten mocht het niet baten. Het bedrijf had nood aan extra financiële zuurstof, maar hun laatste kredietaanvraag was helaas afgewezen.

Hands-on aanpak

Na een eerste analyse werd het duidelijk dat er zo snel mogelijk actie nodig was. Optowin stelde direct een constructief plan op:

  • Het opvragen en bespreken van de eindcijfers van het vorige boekjaar
  • De vervroeging van de statutaire jaarvergadering om het jaar financieel af te sluiten
  • Een versnelde oplevering van de maandresultaten van januari en februari
  • Tot slot het opmaken van een jaarbudget met een liquiditeitsplan en meer

Alle stappen waren ter indiening van een nieuwe kredietaanvraag. Optowin vatte de informatie samen in een dossier, waarbij de nadruk lag op transparantie, duidelijkheid en volledigheid om zo de afhandeling te bespoedigen.

Het bedrijf diende dit dossier in bij de eigen huisbankier en op aanraden van Optowin ook bij twee andere bankiers.

Een financiering van 150%

Het voordeel van indienen bij verschillende bankiers werd snel duidelijk. De huisbankier gaf zijn akkoord voor een financiering van 80% van het gevraagde krediet. Een mooi begin, waarmee de het bedrijf eigenlijk al heel tevreden was. Hun vorige aanvraag was nu eenmaal afgewezen. Een uurtje later kregen we echter opnieuw bericht van het bedrijf. Een tweede bankier had aangeboden om 70% van het gevraagde krediet te verstrekken. De nodige zuurstof was meer dan binnen en zoals je je kan voorstellen was de nieuwe bedrijfsleiding dolgelukkig!

Uiteindelijk, o.a. dankzij maandelijkse analyses die Optowin nog altijd uitvoert, werd dit krediet omgezet in een betere financiële situatie. Dankzij hogere winsten konden de nieuwe bedrijfsleiders zich zelfs een hogere verloning uitkeren.

Ieder bedrijf is uniek, maar geloof ons, er is altijd marge tot verbetering.

Geef Optowin een kans om dit te bewijzen!

Financiering en kredietaanvragen
Start-ups hebben ook recht op professioneel advies

Groei slim en schaalbaar

Mentoring voor start-ups
Een bedrijfsanalyse om te optimaliseren

Haal meer rendement uit je bedrijf

Ondernemingsoptimalisaties
Begeleiden van management

Stel je missie en visie scherp

Strategische en operationele optimalisaties