Fiscaliteit in verandering (Bron: De Tijd)

Je merkte het misschien al, maar misschien ook niet. Het fiscale landschap is de laatste jaren aanzienlijk veranderd en is nog steeds in transformatie. Door een focus op fiscale transparantie krijgen de overheden in België een beter zicht op de fiscale situatie van Belgische ondernemingen en maken ze ook werk van een betere informatie-uitwisseling. Soms zelfs over de landsgrenzen heen.

Een van de oorzaken van deze vooruitgang is het feit dat fiscale autoriteiten volop gebruik maken van technologie om hun processen en systemen te moderniseren. Denk maar aan de ingebouwde knipperlichten waardoor bepaalde vennootschappen een belastingcontrole krijgen.

Voor bedrijven betekent dit vaak meer verplichtingen, zelden gevolgd door een uitbreiding van hun financieel team. Toch reageert de bedrijfswereld op de gewijzigde situatie door de eigen werkwijzen aan te passen. Een voorbeeld is de groei van workflow management en document sharing and reporting tools. Daarmee volgen ondernemingen via een eenvoudig dashboard hun wereldwijde fiscale verplichtingen in real time op.

BronDe Tijd – Inzicht (laatst geraadpleegd op 21/09/2016)

Zit je met twijfels over je financiële rapportage? Maak dan snel een afspraak voor een verkennend gesprek en ontdek hoe we u kunnen helpen.

 

Contacteer Optowin

Fiscaliteit in verandering