Haal meer rendement uit je bedrijf

Waarom je bedrijfsanalyse van levensbelang is

Een onafhankelijke bedrijfsanalyse geeft je als bedrijfsleider een onbevangen, externe blik op alle factoren die van invloed zijn op je bedrijfsdoelstellingen. Heldere inzichten zijn daarbij cruciaal.

Bij Optowin analyseren we je bedrijfscijfers tot op het bot en gaan we dieper in op de rentabiliteit van je verschillende business units. Zo bieden we een antwoord op de cruciale vragen die je je als ondernemer voortdurend stelt:

  • Hoe de winst en cashflow van je onderneming maximaliseren?
  • Hoe je vermogen optimaliseren?
  • Hoe ervoor zorgen dat je bedrijf in topvorm is voor een geplande overname of partnership?

 

Onze diepgaande analyses geven je niet alleen inzicht in je onderneming, maar vormen ook een onafhankelijk financieel advies. Dat doen we proactief, zodat je betere beslissingen kunt nemen.

Financiële adviestargets voor jouw kmo:

Winstgevendheid

Ken jij het precieze rendement van al je bedrijfsactiviteiten? Je interne boekhouding kan vaak geen pasklaar antwoord geven op die vraag. Met Optowin duiken we diep in je cijfers en gaan we het rendement van je individuele activiteiten na. Zo kun je sneller schakelen, voor betere winstcijfers en een hogere cashflow. Dat zorgt voor concurrentievoordeel en beter perspectief op lange termijn.

Verloning

Hoe optimaliseer je je eigen verloning en die van je medewerkers? Onze financiële expertise zorgt voor een verbetering van je loonkosten.

Bedrijfswaarde

Altijd de vinger aan de pols van je bedrijfswaardering? We stellen samen met jou frameworks op die ervoor zorgen dat je altijd klaar bent om te schalen naar het volgende niveau. Zo ben je altijd klaar om in te spelen op plotselinge opportuniteiten, zoals overnames of partnerships. Een overzichtelijk dashboard met alle relevante bedrijfsparameters doet wonderen voor meer inzicht in je bedrijf.

Hoe analyseren we jouw financiële bedrijfssituatie?

Jouw bedrijf is uniek - net zoals onze aanpak. We gaan helemaal op maat van je organisatie te werk, met een nauwkeurig afgestemde methode die je helpt om je inspanningen, acties, resultaten en opvolging in kaart te brengen.

Onze zelfontworpen tools, gebaseerd op decennia ervaring, stellen ons in staat om efficiënt de financiële situatie van je bedrijf te analyseren. We ondersteunen je op managementniveau voor een scherpere aansturing van je financiële KPI’s.

Evaluatie die je richting geeft

We nemen de resultaten van onze analyses mee voor het bepalen van je verdere bedrijfsstrategie en positionering op lange termijn. Met onze meer dan 22 jaar ervaring in ondernemingsanalyses en -advies ben je bij Optowin aan het juiste adres. 

Neem contact op

 

Ontdek in onze cases hoe andere bedrijven het maximale uit hun onderneming haalden door onze onafhankelijke bedrijfsanalyse.

 

Vertel ons over jouw uitdagingen als ondernemer

 

 

Een bedrijfsanalyse om te optimaliseren
Doorlichting van een bedrijf

Bedrijfsconsultancy in werking - een succesverhaal

Meer winsten en een betere cashflow was niet de originele vraag die een zaakvoerder van een grote KMO aan Optowin stelde.

Ondernemer zijn is niet zonder zorgen

Problemen met rendabiliteit bij een KMO

Een bedrijf aan de rand van de afgrond contacteerde Optowin een aantal jaar geleden.